Hierontaotteet

Olen miettinyt, minkälaisia mielikuvia asiakkaitteni omistajilla on hieronnasta mahdollisten omien vastaavien hyvinvointipalveluiden käyttökokemusten jäljiltä. Varmastikin miellyttäviä ja onnistuneita, koska muuten tuskin haluttaisiin kokeilla hierontaa koiralle. 

Hieronnassa on tärkeää tarkkailla koiraa jatkuvasti. Kaikki koirat ovat yksilöitä, jotka vastaavat hoitoon omalla tavallaan. Koiralle ei saa aiheutua kipua. Koira voi muuttua levottomaksi tai vaikkapa ilmaista yksittäisen kipukohdan, jolloin hieroja tietää, miten toimia. 

Hierontaotteiden on oltava sellaisia, että hieronnasta on todellista hyötyä. Sivelyjä voidaan tehdä alkulämmittelynä ja loppurentoutuksena, mutta varsinaiset käsittelyt suoritan aina esim. hankaus- ja puristeluottein. Käydessä ihmisasiakkaana hierojalla, on toki joskus rentouttavaa vaikka käsittely ei kohdentuisi syvälle lihaksistoon, mutta onko siitä silloin toivottua hyötyä lihasjumeihin ja kireyksiin?

Kevyistä käsittelyistä koirillekin voidaan tehdä esim. lymfahoitoa ja faskiamanipulaatiota, joita teen joskus itsekin hieronnan yhteydessä, jos koen koiran hyötyvän. Mutta kirjoittelen näistä oman postauksen!



Kommentit

Suositut tekstit