Ihanan positiiviset ja aidot koirat

Voi sentään miten masentavia yrittämistä koskevia uutisia, varsinkin tällaiselle mikroakin mikrommalle pienyrittäjälle, saa lukea päivän lehdistä 2022 loppukesällä. 

Mutta eipä syvennytä niihin nyt - onneksi ihanat koira-asiakkaat sekä omat koirat luovat ympärilleen aina positiivista tunnelmaa.

Kunhan jaarittelen koirista tässä postauksessa. Minulla on vanhempi narttu, joka on pennusta asti nauttinut harvinaisen suuresti rapsutuksista. Mikäpä sen mukavampaa, kuin hieroa tätä koiraa, joka heittäytyy valmiiksi kyljelleen odottaen rentouttavaa hierontaa. Yleensäkin koirat huomaavat kyllä nopeasti, mikä on hieronnan tarkoitus, ja rentoutuvat käsittelyssä. Minulla on asiakkaita, jotka ovat jopa nukahtaneet hierontapöydälle.

Hieronnan jälkeen koirat ovat yksilöstä riippuen pirteitä, unisia, hieman ihmeissään mitä tulikaan koettua, janoisia, tai haluavat heti ulos. On mukava katsella häntää heiluttavaa tyytyväistä asiakasta. 

Hieronta voi vaikuttaa koiran käyttäytymiseen ja vointiin monella eri tavalla. Perusasetelma on tietenkin lihaskireyden tai jumin poistuminen ja siten esim. liikkumisen parantuminen ja mahdollisen kivun helpottuminen, mutta tavallisten fyysisten seikkojen lisäksi yllättävämpiäkin vaikutuksia voi tapahtua. Käytösmuutosten taustalla on todennäköisesti hieronnan aikaansaama helpotus epämukavassa olossa, jolloin niinsanottu häiriökäytöskin voi vähentyä tai loppua. Joissakin tapauksissa vaikkapa "remmirähjäys" voi vähentyä, kun koira saa hieronnasta avun epämukavuuteen (täytyy huomauttaa, että ko. käytöstä voi tietenkin ilmetä ilman, että koira tarvitsisi hierojan käsittelyä). 

Eräs tärkeä seikka auttaa minua aina eteenpäin: olen taustaltani luonnontieteilijä, enkä usko, että koirat voisivat esim. hierontatilanteessa reagoida minkäänlaisella lumevaikutuksella. Nehän eivät voi esim. asettaa itselleen ennakko-oletuksia hierontakäynnin tuloksesta. Jos onnistun parantamaan koiran vointia, se on todella saanut apua ongelmaansa. En myöskään koskaan käytä minkäänlaisia uskomushoitoja, vaan kaikki toimintani perustuu lihasten käsittelyyn.



Kommentit

Suositut tekstit